Vad är GPS-läge?

Om du väljer att spela i GPS ger du avståndet till framsidan, mitten och baksidan av det gröna. Det här är smarta trädgårdar, vilket innebär att poängen baseras på spelarens vinkel mot det gröna snarare än att basera avståndet på fasta punkter.

Ställa in för GPS-läge

När GPS-läget är valt börjar klockan att förbereda din runda genom att fastställa din plats och länka den till din förhämtade golfbana. Detta bör bara ta några ögonblick, om du behöver hjälp med att ladda ner kurser, följ denna länk för mer information.

När GPS har upprättats blir du ombedd att välja den kurs du spelar från en lista. Kurser kommer att beställas från närmaste kurs till din plats till längsta bortkurs. Kursen markerad med fetstil är den nuvarande valda kursen. Om du vill bläddra mellan alternativen använder du den övre högra knappen för att flytta upp listan och längst ner till höger för att flytta ner i listan. När rätt kurs är markerad trycker du på den övre vänstra knappen för att välja detta.

När du har valt en kurs ombeds du att bekräfta att detta är rätt kurs. Bekräfta detta genom att trycka på den nedre högra knappen som tar dig vidare till GPS Yardage-skärmen. Om kursen som visas inte är korrekt, tryck på den nedre vänstra knappen som återgår till kursväljaren.

yardages

När din kurs har bekräftats kommer avståndet för den första grönan att visas på din skärm. Längst ner på skärmen visas hålnumret och paret för det hålet.

Om du vill ändra hålnumret kan du gå vidare till nästa hål genom att trycka på den nedre högra knappen och gå tillbaka till ett tidigare hål genom att trycka på den nedre vänstra knappen. Detta kommer sedan att uppdatera hålet och ändra trädgårdsavståndet för att visa för det nya grönt.

Trädgårdarna på skärmen uppdateras automatiskt när du går runt banan.

Förlorad GPS-signal

Om klockan tappar GPS-signal under omgången kommer du att meddelas på skärmen.

Klockan börjar automatiskt söka efter GPS i det här scenariot och om detta händer kan du helt enkelt vänta på att det gör det och skärmen återgår till gårdar.

Om du vill avsluta omgången på denna punkt trycker du på den nedre högra knappen. Detta kommer att återställa klockan till startskärmen

Avsluta din runda

För att slutföra din runda, tryck på läge-knappen fyra gånger. Du blir ombedd att bekräfta att du vill avsluta din runda, gör detta genom att trycka på den nedre vänstra knappen som sedan kommer att leda dig till en sammanfattning av din runda. Om du har tryckt på detta felaktigt och inte vill avsluta din runda, tryck på läge-knappen för att återgå till trädgårdar.

Rund sammanfattning

Avslutningen av din runda kommer att bekräftas genom visningen av din runda sammanfattning som visar hur lång tid rundan tog att slutföra. Härifrån trycker du på den nedre högra knappen för att återgå till startskärmen.