Vad är GPS + spårläge?

Om du väljer att spela i GPS + Track-läge får du avstånden för framsidan, mitten och baksidan av det gröna och aktiverar prestandaspårningsfunktionen för din V2. De trädgårdar du visas är smarta trädgårdar, vilket innebär att poängen är baserade på spelarens vinkel till det gröna snarare än att basera avståndet på fasta punkter. "Spår" -aspekten i detta läge innebär att alla dina data samlas i bakgrunden. Du kommer också att uppmanas att använda PinCollect när du har slutfört varje hål.
Ställa in för GPS + Track
När GPS + Track-läge är valt, börjar klockan förbereda din runda genom att fastställa din plats och länka den till din förhämtade golfbana. Detta bör bara ta några ögonblick, om du behöver hjälp med att ladda ner kurser, följ denna länk för mer information.
När GPS har upprättats blir du ombedd att välja den kurs du spelar från en lista. Kurser kommer att beställas från närmaste kurs till din plats till längsta bortkurs. Kursen markerad med fetstil är den nuvarande valda kursen. Om du vill bläddra mellan alternativen använder du den övre högra knappen för att flytta upp listan och längst ner till höger för att flytta ner i listan. När rätt kurs är markerad trycker du på den övre vänstra knappen för att välja detta.
När du har valt en kurs ombeds du att bekräfta att detta är rätt kurs. Bekräfta detta genom att trycka på den nedre högra knappen som tar dig vidare till GPS Yardage-skärmen.

Kursen hittades inte

Om den kurs du letar efter inte finns i den här listan väljer du "Kurs visas inte", vilket gör att du kan återgå till hemsidan genom att trycka på den nedre vänstra knappen. Härifrån kan du återförsöka att hitta kursen. Om problemet kvarstår, kontakta support@shotscope.com.

Komma igång i GPS + spårläge

När du väljer det här läget visas avstånden för det första grönt på skärmen. Längst ner på skärmen visas hålnumret och paret för det hålet.

Om du vill ändra hålnumret kan du gå vidare till nästa hål genom att trycka på den nedre högra knappen och gå tillbaka till ett tidigare hål genom att trycka på den nedre vänstra knappen. Detta kommer sedan att uppdatera hålet och ändra trädgårdsavståndet för att visa för det nya grönt.

Trädgårdarna på skärmen uppdateras automatiskt när du går runt banan.

Använda PinCollect

För att ge exakt närhet till hålet och sätta statistik ber vi att du trycker på en knapp för att hitta stiftet för oss, genom att trycka på en knapp med klockan över hålet kan vi exakt fastställa var stiftet befann sig för den omgången.

Vi ber dig att trycka på sifferknappen som motsvarar hur många gånger du använde din putter på det hålet (på eller utanför det gröna).

PinCollect visas automatiskt på skärmen när du är 2 meter från en grön. När du lämnar det gröna kommer du att ha 45 sekunder tills PinCollect-skärmen försvinner. Om du går tillbaka till det gröna under eller efter nedräkningsperioden, kommer skärmen PinCollect att visas igen.

För att beteckna noll putts, tryck på den övre vänstra knappen; för en putt, tryck på den nedre vänstra knappen; två putts, tryck på den övre högra knappen; tre putts, tryck på den nedre högra knappen och för fyra putts, tryck på mode-knappen (mittknappen till vänster) följt av den övre vänstra knappen.

När detta har spelats in framgångsrikt ser du den inspelade skärmen PinCollect. Skärmen visas i 5 sekunder innan den återgår till trädgårdsskärmen.

Förlorad GPS-signal

Om klockan tappar GPS-signal under omgången kommer du att meddelas på skärmen.

Klockan börjar automatiskt söka efter GPS i det här scenariot och om detta händer kan du helt enkelt vänta på att det gör det och skärmen återgår till gårdar.

Om du vill avsluta omgången på denna punkt trycker du på den nedre högra knappen. Detta kommer att återställa klockan till startskärmen.

Avsluta din runda

För att slutföra din runda, tryck på läge-knappen fyra gånger. Du blir ombedd att bekräfta att du vill avsluta din runda, gör detta genom att trycka på den nedre vänstra knappen som sedan kommer att leda dig till en sammanfattning av din runda. Om du har tryckt på detta felaktigt och inte vill avsluta din runda, tryck på läge-knappen för att återgå till trädgårdar.

Rund sammanfattning
Avslutningen av din runda kommer att bekräftas genom visningen av din runda sammanfattning som visar hur lång tid rundan tog att slutföra. Härifrån trycker du på den nedre vänstra knappen för att återgå till startskärmen.